Bietjessalade met pitten en balsamico

Ingrediënten voor 4 personen

  • 1 pakje voorgekookte rode bieten à 500 gr
  • 4 el balsamicoazijn
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 el pompoenpitten
  • 1 bakje baby spinazie à 100 gr
  • 200 gr zwarte of blauwe druiven
  • 3 tomaten
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • balsamicocrème naar smaak

Bereiding

  • Snij de bietjes in blokjes en marineer minimaal 30 minuten in de balsamicoazijn. Hoe langer je het laat staan, hoe meer de bietjes de smaak van de balsamicoazijn opnemen.
  • Verhit een koekenpan op laag vuur. Voeg de zonnebloempitten en pompoenpitten toe en rooster tot ze goudbruin zijn.
  • Was de baby spinazie en laat goed uitlekken. Een slacentrifuge is hier ideaal voor. Snij de spinazie grof.
  • Halveer de druiven en snij de tomaten in kleine stukken.
  • Doe de gemarineerde bietjes, pitten, spinazie, tomaat en druiven in een saladeschaal en meng goed door elkaar.
  • Verdeel de geitenkaas erover en besprenkel naar smaak met balsamicocrème.