Ga naar inhoud
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 pakje voorgekookte rode bieten à 500 gr
- 4 el balsamicoazijn
- 2 el zonnebloempitten
- 2 el pompoenpitten
- 1 bakje baby spinazie à 100 gr
- 200 gr zwarte of blauwe druiven
- 3 tomaten
- 100 gr zachte geitenkaas
- balsamicocrème naar smaak
Bereiding
- Snij de bietjes in blokjes en marineer minimaal 30 minuten in de balsamicoazijn. Hoe langer je het laat staan, hoe meer de bietjes de smaak van de balsamicoazijn opnemen.
- Verhit een koekenpan op laag vuur. Voeg de zonnebloempitten en pompoenpitten toe en rooster tot ze goudbruin zijn.
- Was de baby spinazie en laat goed uitlekken. Een slacentrifuge is hier ideaal voor. Snij de spinazie grof.
- Halveer de druiven en snij de tomaten in kleine stukken.
- Doe de gemarineerde bietjes, pitten, spinazie, tomaat en druiven in een saladeschaal en meng goed door elkaar.
- Verdeel de geitenkaas erover en besprenkel naar smaak met balsamicocrème.