Bloemkoolcurry met linzen en kikkererwten

Ingrediënten voor 6 tot 8 personen

  • 2 aubergines
  • 1 flinke rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • olijfolie
  • 1 bloemkool
  • 6 tenen knoflook
  • 1,5 centimeter gember
  • 2,5 tl kerrie
  • 1 blik linzen á 400 gr
  • 1 blik kikkererwten á 400 gr
  • 1 blik kokosmelk á 400 gr
  • 1 pak met 2 stuks naanbrood
  • Versgemalen peper en zout naar smaak
  • Geroosterde cashewnoten naar smaak

Bereiding

  • Verwijder de kroontjes van de aubergine en snij in blokjes. Leg een velletje keukenpapier op een bord en verdeel hier een laag aubergineblokjes over. Bestrooi met flink wat zout en dek af met een nieuw velletje keukenpapier. Verdeel hier opnieuw een laagje aubergineblokjes over, bestrooi met zout en dek af met keukenpapier. Herhaal dit tot alle aubergineblokjes op zijn. Laat even staan: het keukenpapier neemt nu het vocht van de aubergines op waardoor ze lekkerder smeuïg zullen bakken.
  • Verwijder de schil van de ui en snij in blokjes. Snij de paprika’s doormidden, verwijder de zaadlijsten en steel en snij in blokjes.
  • Verhit een koekenpan, voeg een scheut olijfolie toe en bak de ui en paprika 5 minuten.
  • Snij intussen de bloemkool in roosjes en kook in ruim kokend water in 5 minuten tegen beetgaar aan. Giet daarna af en zet opzij.
  • Voeg nu de aubergineblokjes aan de ui en paprika toe. Voeg naar behoefte extra olijfolie toe; de aubergines nemen relatief veel olie op. Bak onder geregeld roeren circa 10 minuten.
  • Verwijder de schil van de knoflook en gember en snij fijn. Voeg samen met de gember toe aan het groentemengsel en bak nog even mee.
  • Giet de linzen en kikkererwten af.
  • Verwarm ondertussen de oven op volgens de bereidingswijze voor het naanbrood en bak de naanbroden knapperig.
  • Voeg de linzen, kikkererwten, bloemkool en kokosmelk aan het groentemengsel toe. Doe een deksel op de pan en laat even pruttelen tot de bloemkool en aubergine goed gaar en zacht zijn. Breng eventueel op smaak met versgemalen zout en peper.
  • Serveer de curry met de naanbroden en cashewnoten.

Eet smakelijk!