Blueberry pancakes

Ingrediënten voor 10 stuks

  • 25 gr roomboter
  • 360 ml karnemelk
  • 1 ei
  • 160 gr tarwebloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 el poedersuiker
  • snufje zout
  • 200 gr (diepvries) blauwe bessen
  • blauwe bessenjam of -fruitbeleg naar smaak
  • ahornsiroop naar smaak

Bereiding

  • Smelt de roomboter en meng met de karnemelk en het ei.
  • Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, poedersuiker en het zout door elkaar.
  • Mix nu de natte en droge ingrediënten goed door elkaar.
  • Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Doe een klein klontje boter in de pan en laat smelten. Gebruik het liefst een pannenkoeken- of eiervormpje/ring(en) zodat het beslag niet teveel uitloopt en je mooie dikke pannenkoeken krijgt. Schep een lepel beslag in de ring(en). Verdeel er zo’n 5 blauwe bessen over. Bak totdat de bovenkant ietwat droog is en keer voorzichtig om. Haal uit de pan zodra ook de onderkant goudbruin is. Herhaal tot het beslag op is.
  • Serveer direct met jam of fruitbeleg en ahornsiroop naar smaak.