Brood & banket

Echt lekker brood

Croissants en stokbrood waarmee je je in Frankrijk waant. Stevig Duits brood waar je jouw buik met één sneetje mee vult. Brood met authentiek zuurdesemcultuur en compact malse broden met Demeter keurmerk gebakken met deels Nederlands graan. Wij vinden zelf dat wij het lekkerste brood van Zeist hebben. Kom langs en neem de proef op de som!

Puur brood

Het belangrijkste ingrediënt op deze afdeling is natuurlijk graan. Welk soort graan er ook wordt gebruik, bij de biologische teelt staan vruchtwisseling en teeltmaatregelen centraal in het weren van eventuele ziektes en plagen. Na de oogst wordt het graan in het Brabantse Made op molenstenen gemalen. Dit pure meel mengen onze bakkers tot deeg om diverse soorten brood van te bakken.

Elke dag vers

Vroeg in de ochtend zijn onze huisbakkers Rudi, Roeland, René of Júlia in de weer om brood, broodjes en overige (hartige) lekkernijen uit eigen oven te bakken. Om 7 uur komt onze bakkerij het dagverse brood en banket leveren. Alles om bij het openen van de winkel de broodafdeling vol te hebben liggen met vers gebakken brood(jes).

Brood voor iedereen

Met zeker 60 soorten is er voor ieder wat wils: brood van tarwe, spelt of rogge; gerezen met gist, desem of een combinatie van beide; volkoren, wit of bruin; met of zonder pitten en zaden; Duits brood en brood met Demeter keurmerk. Voor onze klanten met glutenintolerantie hebben wij vers brood van Free Off. Zo kan iedereen gezellig mee eten.

Heerlijke gebakjes

Wij hebben perzik-marsepeintaart vol slagroom, smeuïge worteltaart, chocoladetruffeltaart die smelt op je tong… en nog meer zoetigheden van Bakkerij van der Westen en Banketbakkerij Paul Koekie. Bovendien hebben wij met Lady Fruit cake en Rose & Vanilla een breed gluten- en lactosevrij gebakassortiment. Of je nu allergisch bent of niet; je likt er je vingers bij af.

Koekje van eigen deeg

Notenkoeken, boterkoek, kokosmakronen; onze bakker levert ons van alles voor bij de koffie en thee. Daarnaast bakken wij zelf eierkoeken en speculaas. De scones en het bananenbrood zijn van Rudi’s eigen receptuur. Het bananenbrood en de zoete gedroogde banaan maken we van bananen die te rijp zijn voor de verkoop. Zo krijgen ze toch nog een goede bestemming.

Brood op bestelling

Wij houden niet van teleurgestelde klanten. Daarom kun je bij ons twee dagen van tevoren jouw brood(jes) en banket telefonisch of in de winkel voorbestellen. Zo weet je zeker dat je niet misgrijpt. Kan je niet zover vooruit denken, maar wil je niet voor niets naar de winkel komen? Bel dan gerust of wij jouw favoriete brood voor jou apart kunnen houden.