Ingrediënten voor circa 14 truffels
- 200 gr pure chocolade, 70 tot 75%
- 100 ml slagroom
- 50 gr roomboter
- Optionele topping: chocoladerasp, kokosrasp, fijngesneden gedroogde bloemblaadjes van hibiscus, roos of korenbloem, kaneel, cacao of gemalen gevriesdroogd fruit. Of smelt chocolade au bain-marie, rol de truffels erdoor en laat de chocolade hard worden.
Bereiding
- Breek de chocolade in grove stukjes en maal het in een keukenmachine fijn tot hele kleine stukjes. Hoe kleiner de chocolade, hoe beter die in de slagroom smelt.
- Warm de slagroom in een pannetje met dikke bodem op. Zodra het tegen de kook aankomt zet je het vuur uit.
- Snij de boter in blokjes en voeg al roerend toe aan de warme slagroom zodat de boter helemaal smelt.
- Zodra de boter gesmolten is, giet je de warme slagroom en boter bij de chocoladestukjes. Roer het goed door met een garde zodat de chocolade helemaal smelt.
- Laat het chocolademengsel in de koelkast wat opstijven. Haal uit de koelkast en maak er zo’n 14 balletjes van.
- Maak de balletjes eventueel af met jouw topping naar keuze.
Eet smakelijk!