Courgettefrittata met spaghetti aglio e olio

Ingrediënten hoofdgerecht voor 3 à 4 personen

  • 1 handje pijnboompitten
  • 1 grote courgette
  • 1 sjalot
  • Scheutje (olijf)olie
  • 250 gr cherrytomaatjes of wilde wonders voor wat extra kleur
  • 3 eieren
  • 75 ml room
  • Versgemalen peper en zout
  • 50 gr feta
  • Een handje verse basilicum
  • 100 gram (verse) spaghetti
  • 1 rode peper (of minder als het een scherp exemplaar is)
  • 3 teentjes knoflook
  • 50 ml extra virgin olijfolie van goede kwaliteit
  • Versgeraspte Parmezaanse kaas naar smaak

Bereiding

  • Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Let op: als je verse pasta gebruikt is de bereidingsduur een stuk korter en kun je ze beter pas koken halverwege de baktijd van de eieren. Bewaar bij het afgieten een eetlepel van het kookvocht.
  • Verhit een koekenpan en bak op laag vuur de pijnboompitten goudbruin. Haal uit de pan.
  • Rasp de courgettes en snij het sjalotje fijn. Bak de sjalotjes in de verhitte koekenpan glazig en voeg vervolgens de geraspte courgette toe. Schep regelmatig om en bak zo’n 5 minuten.
  • Breek de eieren in een schaal en klop ze samen met de room op. Voeg wat versgemalen peper en zout toe.
  • Snij driekwart van de tomaatjes doormidden. Bak deze een paar minuutjes met de courgettes mee. Hak de basilicum in grove stukken en schep driekwart door het courgette-tomaatmengsel. Giet vervolgens het eimengsel er overheen en doe een deksel op de pan. Laat in 10 minuten, of tot de eieren genoeg gestold zijn, op laag vuur bakken.
  • Snij de knoflookteentjes fijn. Haal het kroontje van de peper, snij het doormidden, verwijder de zaadlijsten en snij fijn. Verhit de extra virgin olijfolie in een pan en bak de knoflook en peper een paar minuutjes zodat de olie de smaak goed opneemt.
  • Verbrokkel de feta. Haal de frittata van het vuur en verdeel hierover de feta, de overgebleven tomaatjes en basilicum en de pijnboompitten.
  • Schep de spaghetti samen met een eetlepel kookvocht door de olie met knoflook en peper en breng op smaak met een snufje zout en peper. Serveer met versgeraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!