Dennenappels van brownies

Ingrediënten voor 12 stuks

  • 1 pak bakmix voor brownies (Bauckhof)
  • 200 gr zachte boter
  • 100 ml melk
  • 2 eieren
  • 100 gr cornflakes
  • 200 gr smeltchocolade puur
  • 2 el kokosolie

Voor het opmaken van het bord:

  • 150 gr blauwe bessen
  • 250 gr speculaas
  • 12 bollen vanille roomijs
  • Poedersuiker naar smaak

Bereiding

  • Maak de brownies volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Haal de brownies uit de oven en laat ietwat afkoelen. Beleg twee platen of schalen met bakpapier.
  • Haal uit de vorm en snij het bovenste gebakken randje eraf. Maal de brownies fijn. Vorm het gebakken browniedeeg met de hand tot 12 afgeronde kegelvormpjes en leg ze op één van de plaat of schaal met bakpapier.
  • Zet 5 minuutjes in de vriezer zodat de vormpjes iets uitharden.
  • Nu begint het uitdagende stuk: de cornflakes in de brownies steken. Dit vergt een dosis geduld en precisie. Kies niet al te grote cornflakes en liefst degene met een puntje waarmee je ze makkelijker in de brownie kan steken. Steek zo rondom cornflakes zodat je brownie op een dennenappel gaat lijken.
  • Smelt nu de chocolade au bain-marie. Voeg de kokosolie toe en laat smelten. Door de kokosolie wordt de chocolade net wat vloeibaarder.
  • Nu begint de kliederboel: het overgieten van de dennenappels met gesmolten chocolade. Hou de dennenappels hiervoor voorzichtig boven de kom gesmolten chocolade vast. Neem een juslepel en overgiet de hele brownie en alle cornflakes. Leg ze de nog lege plaat of schaal met bakpapier om uit te harden.
  • Serveer je het als dessert? Dan kun je het bord nog feestelijk opmaken. Neem een volle lepel gesmolten chocolade en leeg het op het bord. Druk nu met de onderkant van de lepel in de chocolade en veeg de chocolade uit in een ronde streep. Leg wat blauwe besjes in de chocoladestreep.
  • Maak bolletjes ijs en leg die nog eventjes als bol in de vriezer. Dat maakt het makkelijker om ze straks op het bord te leggen.
  • Maal de speculaas dan fijn en maak twee rondjes met koekkruim op de bordjes. Leg de dennenappel in het ene bedje van koekkruim en een bolletje ijs in het andere. Bestrooi het geheel met wat poedersuiker. Maak eventueel af met een dennentakje en serveer direct.

Eet smakelijk!