Drukbezocht feest voor 35-jarig bestaan

14 oktober 2023

Op een zonnige zaterdag 7 oktober was het dan zover: ons jaarlijkse feest. Dit jaar vierden we alweer het 35-jarig bestaan van De Groene Winkel in Zeist. En wat een feest was het!

Afgelopen week regende het af en toe pijpenstelen. Niets van dat alles vorige week zaterdag; de zon scheen volop, het leek bijna een lentedag. We kijken dan ook terug op een succesvolle en goed bezochte editie. Maar niet alleen vanwege het weer. Vooral ook door de marktkramen, de muzikanten, de hardwerkende medewerkers en hulptroepen, maar bovenal natuurlijk onze klanten. Ondanks de drukte en lange rijen bleven zij goedgezind. Een bijzonder slecht getimede pinstoring mocht zelfs de pret niet drukken. Wellicht dat de knallende aanbiedingen het gemoed goed hielden?

Door het prachtige weer was vooral de markt ook populair. Centraal op het marktplein stonden traditiegetrouw drie Hampshire Down schapen van Rudi en Astrid om vertroeteld te worden. Vlechter Piet liet onze klanten het ambacht van vlechten zien. Verder waren op de markt maar liefst 13 kramen met leveranciers aanwezig: de Traay, Vivani, Green Sprout met Kari’s crackers en Fior di Frutta, Mont Blanc, Symfonio, boerin Lizelore Vos, Bastiaansen kaas, Zuiver Zuivel en Weerribben Zuivel, Odin, Real Flavors met Bauckhof bakmixen, Horizon en Schulp. Daarbij liet Klaas van Horizon zijn bezoekers zelf pindakaas maken en introduceerde hij de pistachepasta en pecanpasta. Hans en Leo van Mont Blanc introduceerden de pesto’s en pasta’s van Italiaanse coöperatie Alce Nero en Solange en Martha van Symfonio lanceerden de Afrikaanse soep die zij samen met Kleinstesoepfabriek ontwikkelden. Bijzonder vereerd waren we met internationaal bezoek; Elena van Bodega Viñedos Ruiz Jiménez was uit Spanje overgekomen om samen met Elias van Odin het verhaal van de Gaudon wijnen en Ingenium natuurwijnen te vertellen. Zij combineerde haar bezoek aan ons met andere afspraken in Nederland en België.

Binnen bij de cosmetica was Dr. Hauschka vertegenwoordigd. Klanten konden zich daar niet alleen laten adviseren en alle soorten crèmes smeren en ruiken, maar ze konden zich ook laten opmaken. In de koffiehoek schonken onze barista’s de hele dag koffie en thee en deelden zij plakjes krentenbrood van letterlijk meterslange broden uit. Op het terras konden onze klanten daar in het zonnetje van genieten.

Uiteraard was er ook weer volop huisgemaakte pompoensoep te eten en te kopen. In de rij voor de kassa werd het wachten verzacht door een appeltje, een stukje chocolade of een toastje met roomkaas of pesto. Dit alles onder muzikale begeleiding van onze huismuzikanten Accordéon Mélancolique.

Om de kinderen te vermaken introduceerden we dit jaar het kinderpeelplein. Een plein waar kinderen werden geschminkt als bij, pompoen of kuiken. Ook werd er geknutseld met resten van verpakkingsmaterialen als eierdozen, karton, kurken en vulmateriaal. Zo maakten ze paddenstoelen, kuikens en schaapjes. Kregen ze trek? Dan was de popcornkraam heel dichtbij.

Bedankt iedereen voor jullie komst, hulp en bezoek. We kijken nu al uit naar de volgende editie! Volgend jaar een jubileum-editie, want dan is het 30ste feest.