Even voorstellen: Gelieke

7 maart 2024

De tijd vliegt; de eerste maand dat Gelieke bij ons werkt is alweer voorbij. De hoogste tijd om haar voor te stellen! We stelden haar een paar vragen. Word je enthousiast van haar antwoorden? We hebben nog een openstaande vacature!

Wat is jouw achtergrond; wat je gedaan voordat je bij ons kwam werken?

Ik heb hiervoor 1,5 jaar gewerkt bij een consultancy bureau waarbij ik me als Data Scientist bezighield met het maken van databases met de milieuimpact van voeding. Verder heb ik onder andere de master Organic Agriculture (Biologische Landbouw) afgerond in Wageningen en heb ik de opleiding tot Natuurvoedingsadviseur gevolgd bij Sonnevelt.

Waarom wilde je graag bij ons werken?

Ik kwam eind vorig jaar tot de conclusie dat de kantoorbaan die ik had, niet bij me paste, en dat ik me graag op een concretere manier in wilde zetten voor een duurzame en biologische voedselketen. Ook wilde ik graag werken op een plek die aansluit bij mijn eigen (groene) idealen en waarbij persoonlijk contact en afwisseling centraal staan. Ik woonde sinds een tijdje in Zeist en kwam regelmatig bij De Groene Winkel. Toen ik vlak voor de kerstvakantie een flyer zag hangen waarop stond dat er nieuwe medewerkers gezocht werden, was de beslissing snel gemaakt.

En, heb je het naar je zin? Wat vind je het leukste?

Ja, ik heb het zeker naar mijn zin hier! Ik heb ontzettend lieve collega’s waarmee ik samen mag werken; er zijn veel vaste klanten, die ik steeds beter leer kennen; en ik vind het erg leuk om steeds meer te leren over ons assortiment, waarbij ik ook kan putten uit de kennis uit mijn eerdere opleidingen. Het fijnste vind ik dat het werk zo gevarieerd is, en dat je niet de hele dag alleen maar achter de kassa zit bijvoorbeeld. Dat houdt het ook leuk.

Is het zoals je verwachtte?

Ja! Ik kan lekker bezig zijn en in beweging zijn, iets wat ik erg prettig vind, want ik ben niet zo goed in stilzitten. Ook heb ik al eerder in een winkel gestaan (de Bever), dus wist ik wel een beetje wat ik kon verwachten.

Wanneer kunnen klanten jou in de winkel tegenkomen? Heb je vaste werkdagen?

Mijn vaste werkdagen zijn woensdag, donderdag en om de week op zaterdag. Daarnaast werk ik afwisselend op een maandag of een vrijdag.