Gevulde pompoen met risotto

Ingrediënten voor 4 à 5 personen

  • 1 oranje pompoen of meerdere kleintjes, in totaal circa 500 gr
  • 1 liter (groente)bouillon
  • 300 gr baldo risotto
  • 2 rode uien
  • 4 teentjes knoflook
  • scheutje olijfolie
  • 400 gr paddenstoelen naar keus (bv. cantharellen, beukenzwam, oesterzwammen, nameco, pied de mouton)
  • 1 el pompoenpitten
  • 1 el pijnboompitten
  • peper en zout
  • parmezaanse kaas

Bereiding

  • Breng een pan met ruim kokend water aan de kook. Was de pompoen(tjes) en kook in zijn geheel in 20 á 25 min gaar; controleer op gaarheid door een vork aan de onderkant in de pompoen te prikken. Als de vork er makkelijk in prikt is het gaar. Neem uit de pan en laat even afkoelen.
  • Snipper de ui en fruit samen met de risotto in een scheutje olijfolie glazig. Voeg vervolgens beetje bij beetje de bouillon toe en laat de risotto onder regelmatig roeren in circa 20 min gaar worden.
  • Rooster ondertussen de pompoenpitten en pijnboompitten in een koekenpan op laag vuur tot ze mooi bruin zijn.
  • Snij de paddenstoelen in grove stukken en bak ze samen met de geperste knoflook in een koekenpan. Meng samen met de helft van de pitten door de risotto. Breng op smaak met zout en peper.
  • Snij de bovenkant van de pompoen(tjes) en lepel de zaadlijsten eruit. Vul de pompoen met de risotto. Verdeel de pitten erover en maak af met wat geraspte parmezaan.
  • Wil je de risotto niet ín de pompoen serveren? Geen probleem! Je kunt de pompoen ook in blokjes snijden, kort koken of in de oven bakken en als laatst door de paddenstoelenrisotto mengen.

Eet smakelijk!