Groente & fruit

Laat je verleiden

Knapperige worteltjes, zoete tomaten en sappige sinaasappels: bij ons vind je het lekkerste wat de natuur te bieden heeft van biologisch(-dynamische) kwaliteit. Groente en fruit in de mooiste kleuren en vormen, veelal gegroeid in de volle grond en van zo dichtbij mogelijk. Zo zet je elke dag iets lekkers en voedzaams op tafel.

Onze parel

Deze afdeling is het beste voorbeeld van wat wij echt eten noemen. Hier ligt het vol producten zoals de natuur het bedoeld heeft; onbewerkt en geteeld zonder synthetische bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Zo rasp jij zonder zorgen de schil van een citroen en zet jij direct je tanden in die frisse appel.

Verder dan biologisch

Op onze agf-afdeling vind je naast biologische producten, ook groente en fruit die bio-dynamisch zijn geteeld. Deze boeren gaan een stap verder in de samenwerking met de natuur. Zij bewegen met het ritme en de kracht van de natuur mee en werken aan herstellende landbouw waar balans en veerkracht centraal staan.

In hun eigen jasje

Onze producten zijn nagenoeg allemaal onverpakt: zo bepaal je zelf de hoeveelheid en bespaar je verpakkingsmateriaal. Neem het zo mee of doe het in onze composteerbare zakjes van maisafval. Is een hele kool teveel, dan halveert onze groenteman Thileepan hem voor jou. Voor de haastige kok hebben wij ook een assortiment gesneden groente.

Nauwe banden met telers

Onze producten kopen wij vooral in bij bio-groothandels Udea en Odin. Zij onderhouden nauwe banden met hun telers en gaan voor echte samenwerking. Wanneer het kan nemen wij appels en peren rechtstreeks af bij onze bevriende Zeeuwse teler Tim. Afhankelijk van het seizoen, beschikbaarheid en kwaliteit kopen wij ook direct in bij zorgboerderij De Hondspol in Driebergen.

Rechtstreekser kan niet

Een deel van het jaar hebben wij appels, peren, pruimen, aardappels, pompoenen, courgettes en suikermais van de eigen boerderij van Rudi en Astrid. Deels oogsten zij het dagelijks en nemen het mee naar de winkel als zij daar toch al heen moeten. Een kortere keten bestaat bijna niet! Wil jij zelf biologische groente en fruit kweken? Dan hebben wij biologische zaden en planten, maar ook compost en potgrond.