Kaas

Echt genieten van echt lekkere kaas

Met Astrid als fervent kaasliefhebber kan een goede kaasafdeling niet ontbreken. Van romige graskaas uit Driebergen tot brokkelige Parmezaan uit Italië, van blauwschimmel en roodschimmel tot smaakvolle kruidenkazen, van smeerbare roomkaas tot harde Manchego. Kaas van koe-, geiten of schapenmelk, rauwmelkse kaas en vegetarisch gestremde kaas: er is bijna teveel om uit te kiezen.

Zoveel mogelijk in de wei

De melk voor onze kaas komt van biologisch gehouden dieren die zoveel mogelijk naar buiten gaan. Behalve als het vies weer is, het land te drassig is of het dier ziekjes. Zij begrazen weilanden met diverse soorten gras en kruiden; een natuurlijk dieet aangevuld met biologisch voer van vooral het eigen bedrijf. De stallen zijn voorzien van schone en droge ligruimtes met een zacht bed van stro, voldoende daglicht en natuurlijke ventilatie.

Voorkomen is beter dan genezen

Of biologische melkboeren nou koeien, schapen of geiten houden, een gezonde kudde is voor hen essentieel. Dit bereiken zij in de eerste plaats door goede en hygiënische leefomstandigheden met veel ruimte en uitloop. Is een dier toch ziek en heeft het behandeling nodig, dan kiezen onze boeren in eerste instantie voor natuurlijke en homeopathische middelen.

Onze eigen specialist

Ika is onze eigen kaasvrouw: zij is de koningin in kaas snijden, een echte fijnproever en kent onze kazen op haar duimpje. Zij heeft een feilloos oog voor kwaliteit en kiest de parels uit het eindeloze aanbod aan kaassoorten uit Nederland en buitenland. Een wijnproeverij? Zij weet wat voor lekkers je erbij moet nemen.

Vers gesneden

Het merendeel van ons assortiment wordt in huis gesneden. Zo is jouw stuk kaas zo vers mogelijk en kunnen we variëren in de grootte van de stukken. Een deel van de kazen verpakken we vacuüm om de kwaliteit en houdbaarheid te garanderen. Wil je een ander formaat? Geen probleem; we snijden met alle liefde een stuk voor jou af.

Maak jouw borrel compleet

We hebben niet alleen heerlijke kazen, maar ook allerlei andere lekkernijen om jouw borrel tot een hapjesfestijn te maken: van droge worsten, spreads, vijgenbrood en olijven tot hummus, aïoli, krokante snacks en stokbrood. Niet zomaar stokbrood trouwens, maar stokbrood waarmee je je op het Franse platteland waant.