Minestrone

Dit recept voor minestronesoep is gezond, voedzaam en lekker! Minestronesoep is een verrukkelijke, rijk gevulde soep die perfect is om vanuit een grote soeppan te serveren aan een groep mensen. Het is makkelijk om de ingrediënten aan te passen op basis van wat je in huis heb.

Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

  • Paar stengels bleekselderij
  • 1 grote prei
  • 1 winterwortel
  • 2 aardappels
  • 1 courgette
  • 1 rode paprika
  • 2 rode uien
  • Scheutje (olijf)olie
  • 3 teentjes knoflook
  • Verse rozemarijn
  • Verse takjes tijm
  • 3 à 4 laurierblaadjes
  • Zwarte peperkorrels en kruidenzout naar smaak
  • ½ tot 1 liter bouillon
  • ½ liter passata (tomatensaus)
  • 200 gr gemengde of witte bonen uit blik
  • Versgeraspte Parmezaanse kaas.

Bereiding

  • Was de bleekselderij, prei en winterwortel en snij in plakjes. Schil de aardappels en snij in blokjes. Verwijder de steel en het kontje van de courgette en snij in blokjes. Verwijder de steel en de zaadlijsten uit de paprika en snij in blokjes. Haal de schil van de ui en snij fijn.
  • Verwarm een scheutje (olijf)olie in een soeppan. Pers de knoflook en hak de rozemarijn fijn. Voeg de knoflook, rozemarijn, laurierblaadjes, tijmtakjes en naar smaak versgemalen peper en kruidenzout toe. Bak al roerend een minuutje mee.
  • Voeg de gesneden groente toe en bak nog een minuutje. Voeg ½ liter bouillon toe en laat 12 minuten smoren.
  • Voeg de passata en de bonen toe en laat nog eens 15 minuten pruttelen. Breng eventueel op smaak met nog wat extra peper en kruidenzout. Haal de laurierblaadjes en takjes tijm uit de soep.
  • Wil je een wat dunnere soep? Voeg dan nog maximaal ½ liter bouillon toe.
  • Serveer de soep met versgeraspte Parmezaanse kaas. Ook lekker met geroosterd brood met knoflook en olijfolie.

Eet smakelijk!