Nieuwe producten

13 februari 2024

Misschien heb je ze al zien staan; sinds vorige week hebben we een aantal nieuwe producten. Dat vraagt om een introductie!

  • Berberisbessen, ook wel zuurbes genoemd, zijn kleine, ongezoete besjes die een fris accent aan je gerechten geeft. Veelgebruikt in de recepten van bekende kok Ottolenghi.
  • Gecondenseerde kokosmelk, ofwel ingedikt kokosmelk met suiker en een snufje zout. De kokosvariant is een vegan alternatief voor gecondenseerde koemelk. Het wordt gebruikt in desserts, gebak, ijs, Dulce de Leche en om hartige gerechten mee te marineren.
  • Panko, ook bekend als Japans paneermeel, is lichter, luchtiger en krokanter dan ‘gewoon’ paneermeel. Je gebruikt het om een lekker krokant laagje te krijgen over groente, vis of kip.
  • Vegan proteïne van erwt en rijst met 82% proteïne en erwtenproteïne met 80% proteïne voor extra eiwitten. Eiwitten zijn belangrijk voor celopbouw, afweerstoffen, sommige hormonen, enzymen en als bouwstof. Sport je meerdere keren per week intensief, ben je 50+, heb je risico op ondervoeding of ben je zwanger of geef je borstvoeding? Dan is het slim om extra op je eiwitinname te letten.
  • Agave inuline bestaat voor 88% uit vezels die snel water opnemen in bijvoorbeeld je maag en zo een gel vormen. Dit voelt extra verzadigend. In de darmen worden de vezels als energie gebruikt. Ze worden niet opgenomen door het lichaam maar werken als een prebiotica; het voedt de goede bifido-bacteriën in de dikke darm. Deze darmbacteriën zetten de vezels om in post-biotica: goede nutriënten (korte keten vetzuren), bouwstoffen en energie. Naast deze goede werking op de darmen, is het ook lekker. Het heeft van nature een lichtzoete smaak, maar bevat tegelijkertijd nauwelijks suikers. Voeg toe aan een shake, smoothie of yoghurt.