Onze eigen boerderij

Is het jou wel eens opgevallen dat bij sommige producten in onze winkel ‘Boerderij Het Oude Klooster’ staat? Dat is niet zomaar een boerderij, maar onze eigen boerderij! In Werkhoven runnen Rudi en Astrid een kleinschalig gemengd bedrijf waarvan de letterlijke én figuurlijke vruchten in de eigen winkel in Zeist verkocht worden.

Boomgaard vol diversiteit

Rudi en Astrid hebben een kleine boomgaard met pruimenbomen, hoogstam appel- en perenbomen en twee walnotenbomen. Ook staan er struiken rode bessen op de boerderij. Van de bloesem van de bomen en struiken op en rond de boerderij maken Rudi’s bijen heerlijke honing die Rudi zelf slingert en afvult.

Direct van de volle grond

Op 1 hectare telen Rudi en Astrid pompoenen, courgettes, aardappels en suikermais. Stuk voor stuk gewassen die goed bewaarbaar zijn zodat de oogst direct en zoveel mogelijk in de eigen winkel verkocht kan worden. Zo kan het maar zo zijn dat de courgette nog warm van de zon in jouw winkelkarretje belandt.

De mooiste schapen van het land

Rudi en Astrid doen bijna alles zelf op de boerderij, behalve gras maaien. Daar hebben ze hun Hampshire Down-schapen voor. Maar het is ook vooral een uit de hand gelopen hobby met de lammetjes als jaarlijks hoogtepunt. Om de kudde behapbaar en gezond te houden, verkopen wij het vlees in de winkel. Af en toe verkopen wij ook de wol en de vachten.

Echt kakelverse eieren

In het veld liggen niet alleen akkers en grazen niet alleen schapen. Er scharrelen ook Marans kippen. Hun onderkomen, een mobiele kippenkar, is als een groot uitgevallen pipowagen die Rudi elke week een beetje verder het weiland op rijdt naar een vers stukje onbegrensd gras. Zo hebben de kippen altijd iets te scharrelen, kunnen ze een vers stofbad maken en raakt de grond niet verzadigd met kippenmest. ’s Avonds als de kippen op stok gaan, gaan de luiken automatisch dicht zodat ze beschermd zijn tegen roofdieren. De mooie donkerbruine eieren die ze leggen, verkopen wij dagvers in de winkel.