Onze producten

Griekse olijfolie, knapperige kolen, versgebakken brood, tig soorten chocolade en evenzoveel soorten thee, ecologische schoonmaakmiddelen, natuurlijke cosmetica en mooie wijnen: wij proberen de lekkerste en beste producten in onze winkel te verzamelen.

Een biologisch assortiment

Vrijwel ons hele assortiment is biologisch. Als het er is, hebben wij (ook) een biologisch-dynamisch product. Zo weten wij dat de producten die wij verkopen met liefde voor de aarde zijn geteeld en met zorg, zonder synthetische toevoegingen en bewerkingen, zijn gemaakt. Zo smaakt alles zoals het hoort te smaken.

Goed voor de natuur, goed voor jou

Bij ons koop je producten die goed zijn voor jou en tegelijkertijd de aarde niet uitputten door teelt in monocultuur, het gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Sterker nog, de keuze voor biologisch, bio-dynamisch of EKO, voedt de aarde juist. Deze manier van boeren gaat namelijk hand in hand met biodiversiteit behouden en creëren. Zo blijft onze planeet leefbaar voor jou en de volgende generaties.

Echt lekker, echt voedzaam

Onze leveranciers richten zich bij hun productie op kwaliteit, niet op kwantiteit. Gewassen krijgen de tijd om natuurlijk te groeien en dieren krijgen een normale hoeveelheid eten. Dat is niet alleen goed voor de aarde en diervriendelijk, maar zorgt ook voor optimale smaak en voedingsstoffen.

Echt niet alleen gezond

Af en toe eens lekker ongezond snacken? Koekjes, chocolade, chips, taart, wijn… wij hebben het allemaal! Passend bij waar wij voor staan, zijn deze guilty pleasures wel stuk voor stuk pure producten zonder allerlei toevoegingen waarvan je de naam niet herkent.

Duurzaam

Voor onze non-foodproducten kiezen wij voor duurzaam. Dat betekent dat producten zoveel mogelijk zijn gemaakt van hernieuwbare, natuurlijke, plantaardige en/of composteerbare materialen. Onze schoonmaakmiddelen zijn bio-afbreekbaar en op een paar uitzonderingen na hebben wij enkel gecertificeerde natuurcosmetica.

Een eerlijke prijs

Eerlijkheid is één van de kernwaarden van biologisch. Milieu, dier én mens worden in de biologische keten met respect behandeld en krijgen wat ze verdienen. De natuur wordt zo min mogelijk belast, dieren kunnen zich diereigen gedragen en iedereen in de keten krijgt een fatsoenlijk loon.