Pompoentaart

Ingrediënten

  • 1 oranje pompoen 1 oranje pompoen van circa 1 kilo
  • 4 eetlepel kraanwater
  • 100 gram kristalsuiker
  • 75 gram pecannoten
  • 100 gram roomboter
  • 0,5 pak volkoren biscuitjes van Doves Farm
  • 1 pak volkoren speculoosjes van Corn Crake
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel koekkruiden
  • 300 gram roomkaas bv. sahne frischcreme van Weissenhorner
  • rasp van 1 sinaasappel

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 160°C. Leg de pompoen in een ovenschaal en laat 45 min in de oven gaar worden.
  • Meng in een steelpan met dikke bodem het kraanwater en 50 gr kristalsuiker. Laat op laag vuur onder regelmatig roeren de suikerkristallen in het water oplossen. Zet het vuur vervolgens hoog en blijf roeren tot de suiker diepbruin kleurt. Neem van het vuur en voeg de pecannoten toe. Schep om zodat de karamel goed over de noten is verdeeld. Stort uit op een vel bakpapier en laat afkoelen. Hak in grove stukjes.
  • Doe de roomboter in een ovenschaaltje en zet in de oven om te laten smelten. Bekleed een bakvorm met een diameter van circa 24 cm met bakpapier. Maal de koekjes fijn. Meng het kruim met de gesmolten boter en verdeel het over de bakvorm. Druk het aan en zet de bakvorm in de koelkast.
  • Haal de pompoen uit de oven en zet de oven vervolgens op 200°C. Verwijder de steel, het kontje, de zaden en zaadlijsten. Snij in grove stukken en pureer tot een glad mengsel. Meng er 50 gr suiker, 2 eetlepels honing en de koekkruiden door.
  • Stort de pompoenpuree op de bodem van koekkruim. Zet voor 10 min op 200°C in de oven. Verlaag vervolgens de temperatuur naar 160°C en laat nog eens 30 min gaar worden.
  • Laat de taart volledig afkoelen. Meng de roomkaas, 1 eetlepel honing en de helft van de sinaasappelrasp door elkaar tot een lobbig geheel. Verdeel dit mengsel over de afgekoelde taart en bestrooi met de rest van de sinaasappelrasp en de pecannoten.

Eet smakelijk!