Scones

Ingrediënten voor circa 12 stuks

  • 500 gr bloem
  • 60 gr suiker
  • 5 tl bakpoeder
  • 10 gr zout
  • 75 gr boter, koud
  • 3 eieren
  • 175 ml karnemelk

Voor erbij:

  • Clotted cream: 4 delen mascarpone op 5 delen crème fraîche, citroenrasp naar smaak
  • Fruitbeleg naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Doe de bloem, suiker, bakpapier en zout in een kom en meng dit goed door elkaar.
  • Snij de koude boter in blokjes en voeg toe. Meng de boter met de bloem tot de stukjes boter zo groot zijn als grove broodkruimels.
  • Klop de eieren los. Hou een deel van de eieren apart om de scones mee te bestrijken. Voeg ruim tweederde van de eieren en alle karnemelk aan het bloemmengsel toe.
  • Kneed het geheel tot een soepele deegbal. Let op dat je het niet te lang kneedt, want dan wordt het erg plakkerig.
  • Maak circa 12 deegballetjes met een diameter van circa 5 centimeter en verdeel over de bakplaat. Druk de deegballetjes een beetje plat.
  • Bestrijk de scones met het restant van de losgeklopte eieren voor een mooie glans.
  • Bak de scones in 15 tot 20 minuten goudbruin.
  • Roer de mascarpone en de crème fraîche los. Meng ze vervolgens met een spatel samen met de citroenrasp door elkaar tot een gladde, lobbige substantie.
  • Serveer de scones met de clotted cream en fruitbeleg naar keuze.

Eet smakelijk!