Ingrediënten voor een taart van 20 cm diameter
- 300 gr speculaas
- 75 gr roomboter
- 800 gr Yoghurt Griekse stijl
- 3 eieren
- 1 el vanille-extract
- 3 el speculaaskruiden
- 100 gr suiker
- 2 handjes kruidnoten
Bereiding
- Maal de speculaas tot fijn poeder. Smelt de roomboter. Roer de boter door de speculaas.
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Beleg de taartvorm met bakpapier. Stort hier de speculaas-roomboter op en verdeel over de bodem. Druk stevig aan. Plaats in de oven en bak 8 minuten.
- Doe de yoghurt, eieren, vanille-extract, speculaaskruiden en suiker in een kom. Meng door elkaar tot een glad mengsel ontstaat.
- Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C.
- Stort het yoghurtmengsel uit over de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Plaats in de oven en bak 50 tot 60 minuten.
- Haal de taart uit de oven en decoreer de rand met kruidnoten.
Eet smakelijk!