Sinterklaas-yoghurttaart

Ingrediënten voor een taart van 20 cm diameter

  • 300 gr speculaas
  • 75 gr roomboter
  • 800 gr Yoghurt Griekse stijl
  • 3 eieren
  • 1 el vanille-extract
  • 3 el speculaaskruiden
  • 100 gr suiker
  • 2 handjes kruidnoten

Bereiding

  • Maal de speculaas tot fijn poeder. Smelt de roomboter. Roer de boter door de speculaas.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Beleg de taartvorm met bakpapier. Stort hier de speculaas-roomboter op en verdeel over de bodem. Druk stevig aan. Plaats in de oven en bak 8 minuten.
  • Doe de yoghurt, eieren, vanille-extract, speculaaskruiden en suiker in een kom. Meng door elkaar tot een glad mengsel ontstaat.
  • Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verlaag de oventemperatuur naar 160 °C.
  • Stort het yoghurtmengsel uit over de taartbodem en strijk de bovenkant glad. Plaats in de oven en bak 50 tot 60 minuten.
  • Haal de taart uit de oven en decoreer de rand met kruidnoten.

Eet smakelijk!