Sonett nu ook navulbaar

21 februari 2024

Zo min mogelijk plastic verbruiken; dat willen we toch allemaal? Sinds kort helpen wij jou daar in onze winkel een beetje mee. Je kunt nu namelijk je flessen Sonett schoonmaakmiddelen hervullen. Zo kun je je leven lang met één verpakking doen! Waarom wij niet alleen daarom fan van Sonett zijn? Dat lees je hier.

100% biologisch afbreekbaar

Natuurwetenschapper Johannes Schnorr ontdekte eind jaren ’60 dat de reguliere wasmiddelen van destijds zorgden voor enorme grondwaterverontreiniging. Hij bedacht een concept voor 100% biologisch afbreekbare schoonmaakmiddelen; het begin van pionier Sonett. Inmiddels is Sonett een stichting zonder winstoogmerk met een duidelijk uitgangspunt: de zorg en verantwoordelijkheid voor water en de natuur als drager van alle levende wezens. Alle grondstoffen van Sonett zijn dan ook volledig biologisch afbreekbaar. Ze bevatten geen enzymen, geurstoffen, kleurstoffen, conserveringsmiddelen of bleekactivator. Alle grondstoffen zijn plantaardig of mineraal en de essentiële oliën zijn afkomstig uit biologische landbouw.

Water als hoofdingrediënt

Voor Sonett is water het eigenlijke schoonmaakmiddel en dus het hoofdingrediënt. Ze gebruiken alleen niet zomaar water, maar gevitaliseerd water. Hiervoor laten ze kraanwater door een ingenieus turbulentiesysteem wervelen. Zo worden vrij stromende beekjes nagebootst; een mysterieus proces. Het resultaat? Water met de kwaliteit en energie van bronwater uit de ongerepte natuur.

Toekomstbestendig ondernemerschap gedreven door idealen

Sonett is een bedrijf gedreven door idealen, met als centrale overtuiging dat alleen op idealen gericht ondernemerschap echt toekomstbestendig is. Hoe doet het schoonmiddelenmerk dit? Onder andere
door eventueel gemaakte winst in te zetten voor onderzoek naar biologische landbouw, zaden en water, het
ontwikkelen van alternatieve testmethoden voor dierproeven, ecologische bijenteelt en een verscheidenheid aan ecologische, culturele en artistieke initiatieven. Ook werkt Sonett samen met de lokale organisatie Camphill, een sociale werkplaats, die een gedeelte van de etikettering van de verpakkingen verzorgt.

Vullen maar!

Sinds kort kun je van dit mooie merk vijf van onze hardlopers hervullen. Voor de was kun je vloeibaar wasmiddel lavendel, wol en zijde wasmiddel en wasverzachter vullen. Daarnaast is er afwasmiddel lemon en de wc-reiniger ceder. Kom jij je fles hergebruiken? Wij helpen je graag!