Spruitjesschotel met walnoten en brie

Ingrediënten voor 3 tot 4 personen

  • 500 gr spruitjes
  • scheutje (olijf)olie
  • 1 flinke rode ui
  • 200 gr spekreepjes of 140 gr vega spekreepjes (Biovecci)
  • 1 handje gepelde walnoten
  • 1 el maisgries
  • 200 gr brie
  • 800 gr aardappelen
  • mayonaise naar smaak

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil de aardappels. Snij in blokjes en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel wat (olijf)olie over de aardappels en zet voor circa 25 minuten in de oven of tot ze goudbruin zijn. Roer halverwege even om.
  • Snij de harde kontjes van de spruitjes. Zijn de buitenste blaadjes wat gelig of beschadigd? Verwijder deze dan ook. Snij vervolgens een ondiep kruis aan de bovenkant. Zet een pan met ruim water op het vuur en breng het water aan de kook. Doe de spruitjes erin en kook ze in circa 10 minuten beetgaar. Giet vervolgens af en stort in een ovenschaal.
  • Hak de gekraakte walnoten in grove stukken.
  • Verwijder de schil van de rode ui en snij hem fijn. Verhit een scheutje (olijf)olie in een koekenpan en bak hierin de ui glazig. Voeg vervolgens de spekreepjes toe en bak al roerend voor circa 5 minuten.
  • Meng de gehakte walnoten, ui en spekreepjes door de spruitjes en bestrooi vervolgens met de maisgries.
  • Snij de brie in dunne plakken en verdeel de plakjes over de spruitjesschotel. Zet circa 5 minuten in de oven of totdat de brie gesmolten is.
  • Serveer de spruitjesschotel met de gebakken aardappeltjes en je favoriete mayonaise.

Eet smakelijk!