Symposium rond boek van Edith Lammerts van Bueren

29 maart 2024

Misschien heb je het boek ‘Leven met Persephone en de toekomst van de plantenwereld’ in onze winkel zien liggen of heb je hem zelfs al bemachtigd. Het boek van Edith Lammerts van Bueren, toonaangevend wetenschapper in de biologische sector. Wil je nog meer van haar horen? Lees dan vooral verder; ze komt namelijk binnenkort naar Zeist.

Op 13 april komt Edith naar Zeist om een lezing over haar boek te geven. Edith zal op deze dag vanuit de inhoud een lezing geven en een werkgroep leiden. Zij heeft met groepen boeren gewerkt om meditatief in contact met natuurwezens te komen vanuit de vraag wat op een plek nodig is. Bastiaan Baan zal verder ingaan op wat wij vanuit innerlijk werk voor de aarde kunnen doen. In de middag zijn er drie workshops.

Edith Lammerts van Bueren is ruim 30 jaar verbonden geweest aan het Louis Bolk Instituut, is 13 jaar voorzitter geweest van de Raad voor Integrale Duurzame Landbouw en Voeding en bijna 20 jaar professor aan de Wageningen University & Research. Nu ze officieel met pensioen is, maakt ze zich nog steeds hard voor duurzame landbouw. Zo is ze niet alleen is nog Emeritus Professor Organic Plant Breeding en voorzitter van de Bio Academy. Ze heeft ook nog een indrukwekkend boek geschreven, een zogezegd ‘recht-uit-hart-verslag van een wetenschapper die vele jaren strijdt voor duurzame landbouw, veredeling van gewassen en gezonde voeding’. De inspiratie voor deze strijd vindt ze onder andere in Persephone en Hades, spirituele beelden uit de Griekse godenwereld. Die blijken een centrale rol te spelen zowel in haar biografie als in de plantenwereld.

Praktische informatie

Stichtse Vrije School, Socrateslaan 24

13 april, 10:00-16:00 uur

Voor meer informatie: Vincent de Vries: vincentdt@nulllive.nl
Betaling en aanmelding: Ariane Mees: arianemees@nullgmail.com (Aanmelding tot 8 april)