Trifle met cranberries en Haagse bluf

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 eieren
  • 100 ml blauwe bessenpunch PureBlu
  • 100 gr suiker
  • 100 ml slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 100 gr mascarpone
  • 4 stroopwafels
  • 1 potje cranberrycompote
  • 4 incabessen / physalis ter garnering 

Bereiding

  • Splits de eieren, doe de eiwitten in een vetvrije kom. Bewaar 1 eidooier voor de mascarponeroom. Voeg het bessensap en de suiker toe aan het eiwit. Klop het geheel met een mixer tot alle suiker is opgelost en de eiwitten geheel stijf zijn geslagen. Het eiwit moet zo stijf zijn dat de kom even omgekeerd kan worden zonder dat er schuim uitvalt.
  • Klop de slagroom met vanillesuiker stijf. Voeg de mascarpone en 1 eigeel toe en klop tot een lobbige room.
  • Breek of scheur de stroopwafels in kleine stukjes of kruimels.
  • Neem nu 4 van je mooiste glazen. Verdeel de helft van de stroopwafelkruimels over de glaasjes. Schep in elk glas 1 eetlepel cranberrycompote. Klop de glaasjes met de onderkant even op het aanrechtblad zodat de compote evenredig verdeeld is.
  • Verdeel de mascarponeroom over de glaasjes en klop de glaasjes weer even op het aanrechtblad.
  • Herhaal met de Haagse bluf en maak af met de rest van de stroopwafelkruimel en 1 incabes.