Vlees & vis

Lekker mals

Diverse vleeswaren, droge worsten, grof gemalen gehakt en duurzaam gevangen wilde zalm. Bij ons vind je van alles voor jouw dagelijkse boterham, luxe lunch of brunch, jouw diner of een uitgebreide borrelplank. Bij Lebon, St. Hendrick, Kemper, Brandt & Levie, Maasland Aquacultuur en Marqt weten ze wat echt vlees en goede vis is.

Niet zomaar een stukje vlees

Vlees en vis is niet alleen lekker, het bevat ook allerlei belangrijke voedingsstoffen. Als je het eet, moet het volgens ons wel echt goed zijn. Dat gaat wat ons betreft niet alleen om de smaak, maar vooral ook om wat voor leven het dier heeft gehad voordat het op jouw bord belandt. Onze boeren geven hun dieren volop kans om zich soorteigen te gedragen: een varken kan wroeten, een koe kan grazen en een kip kan scharrelen. Bovendien krijgen ze voer dat echt goed voor ze is.

Belangrijk voor de kringloop

Dieren zijn essentieel voor de kringloop in de biologische landbouw. Organische mest bevat waardevolle bestanddelen en mineralen die de kwaliteit van bodem, water en lucht kunnen verbeteren. De mest van biologisch gehouden dieren wordt op het eigen bedrijf of omliggende bedrijven gebruikt om de gewassen op natuurlijke wijze te helpen groeien.

Lekker en duurzaam visje

Onze biologische vis wordt zonder gebruik van antibiotica, met minder vissen tegelijk gekweekt. Onze wilde vis wordt duurzaam gevangen; met fijnmazige netten of aan de haak zodat alleen volwassen vissen worden gevangen en zeebodem en zeeleven behouden blijft. Dat is niet alleen goed voor de levenskwaliteit van de vis, maar net zo goed voor de smaak.

Echt lokaal en kleinschalig

Op hun eigen boerderij in Werkhoven houden Rudi en Astrid een twintigtal schapen. Zij hebben volop de ruimte om te grazen, maar worden ook gevoerd met groenteafval uit de winkel. Om de kudde gezond en fit te houden gaan eens per jaar de nieuwbakken rammetjes en een selectie volwassen ooitjes naar de slacht voor verkoop in de winkel.