Vleesvervangers

Elke dag iets lekkers

Ons assortiment vleesvervangers is minstens zo groot als ons assortiment vlees en vis. Waarom? Omdat je echt niet elke dag dierlijke producten hoeft te eten en toch wil variëren. Loempia’s en empanada’s, goed gevulde groenteburgers, vegaworstjes en vega(n) broodbeleg. Of het nu gemaakt is op basis van groenten, tofu of seitan, bij Soto, De Paddestoel en Prolaterre weten ze echt lekkere vleesvervangers te maken.

Natuurlijke ingrediënten

Alle ingrediënten in onze vleesvervangers zijn uiteraard biologisch geteeld. Dat geldt ook voor eventuele smaak- of verdikkingsmiddelen als kruiden en bloem. Kunstmatige aroma’s, kleurstoffen, smaakversterkers of andere synthetische additieven vind je daarentegen niet op de ingrediëntenlijst.

Europese soja

Ken je het imago van soja dat geteeld wordt op plantages waar tot voor kort regenwoud stond? Onze producenten blijven hier letterlijk en figuurlijk ver weg van door alleen soja geteeld in Europa te gebruiken. Met korte transport- en communicatielijnen met hun boeren als bijkomend voordeel.

Veel meer dan soja

Van oudsher worden vleesvervangers vooral van soja gemaakt. Niet zo gek, want soja zit vol hoogwaardige eiwitten, ijzer en vitamine B1. Nutriënten die ook veel in vlees zitten. Maar er is zoveel meer dan soja; lupinebonen, (kikker)erwten, seitan, een keur aan groentes, maar ook granen, noten, pitten en zaden. Onze vleesvervangers zitten er vol mee.

Ook voor de carnivoor

Heb je een ultieme carnivoor te eten, maar ben je zelf overtuigd vegetariër? Je fopt hem of haar zo met een ovenschotel met één van onze soorten vegagehakt. Voor de vegetarische vleesbeleving heeft Biovecci producten die de malsheid van vlees nabootsen.