Ga naar inhoud
Ingrediënten voor 4 personen
- 500 gr wilde wortels
- 1 el olijfolie
- 1 el balsamicoazijn
- versgemalen peper en zout naar smaak
- 8 takjes verse rozemarijn
- 2 handjes hazelnoten
- 100 gr feta
- balsamicocrème naar smaak
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Schil de wortels en snij de topjes eraf. Snij ze in de lengte in 4 parten. Zit er groot maatverschil in jouw wortels? Snij dan de dikke nog een keer in de lengte door de midden zodat je wortels allemaal ongeveer even dik zijn.
- Leg de wortels in een schaal en besprenkel met olie en balsamicoazijn. Meng even goed door elkaar. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hier de wortels over. Strooi er wat peper en zout naar smaak over. Verdeel de takjes rozemarijn over de wortels.
- Rooster de wortels circa 30 minuten in de oven of totdat ze beetgaar zijn. Hussel ze halverwege even om zodat ze gelijkmatig gaar worden.
- Verkruimel ondertussen de feta en hak de hazelnoten grof.
- Haal uit de oven en leg de wortels op een voorverwarmde schaal. Verdeel de feta en de hazelnoten over de wortels. Neem nu het flesje balsamicocrème en knijp naar smaak uit boven de wortels; maak mooie strepen verdeeld over de wortels en feta.