Zuivel & koelvers

Voor elk moment van de dag

Heerlijke yoghurt voor bij het ontbijt, melk die opklopt tot een perfecte schuimlaag voor jouw cappuccino, roomboter voor op een plak ontbijtkoek, voedzame maaltijden, zoete desserts en allerlei spreads voor bij de borrel. Dat wordt elk moment van de dag smullen geblazen! 

Het witte goud met het groene blaadje

Biologische melkkoeien en –geiten hebben veel eigen comfortabele stalruimte met zachte bodem, maar gaan vooral zoveel mogelijk naar buiten om van kruidenrijke weides te grazen. Dat geeft de melk zijn rijke smaak. Zuivelproducten van Demeter bedrijf Zuiver Zuivel en de Hondspol komen van dieren die hun hoorns mogen houden en een nog groter deel van hun voer van eigen bedrijf krijgen.

Niet alleen van de koe

Een witte snor krijg je bij ons niet alleen van ouderwetse koemelk, maar ook van geiten- en schapenmelk. Voor de beste cappuccino moet je de melk van Jersey koeien hebben en als veganist kun je je geluk niet op met ons rijke aanbod aan plantaardige zuivelalternatieven van Sojade, Happy Coco en Abbot Kinney’s. Onze favoriet is de yoghurt van kokos; minstens zo romig en vol van smaak als traditionele yoghurt.

Goed voor je darmen

Wel eens last van je darmen of heb je een lactose-intolerantie? Ook dan kun je bij onze zuivelafdeling terecht. Hier vind je niet alleen plantaardige alternatieven, maar ook melkproducten waar tijdens de productie de lactose is afgebroken. Producten zoals kefir van RauwPower met probiotica ondersteunen een goede bacteriebalans in jouw buik.

Start jouw dag vol energie

Voor wie zijn dag begint met een bakje (krokante) muesli met zuivel, hebben we volop keus. Naast verschillende soorten melk, hebben we magere, halfvolle en volle yoghurt en kwark, Bulgaarse en Griekse yoghurt, Skyr, Yomio en Yogarde, standyoghurt, roeryoghurt en hangop… word je dol van alle soorten? Onze zuivelspecialisten Roeland en Roxanne adviseren je graag.

Zo gepiept

Geen tijd om te koken, maar toch goed eten? Geen probleem; we hebben diverse (seizoensgebonden) biologische maaltijden, soepen en pizza’s van Marqt en quiches van De Oorsprong. Alleen nog even opwarmen en je zit in no time aan tafel. Wat meer vinger in de pap? Met de verse pasta’s van Bioverde waan je je in een handomdraai in Italië. Buon appetito!

Alle toetjes verzamelen!

Een avondmaal is pas echt compleet met een lekker toetje. Met onze (vegan) fruitdesserts, verschillende soorten vla met echte bourbon vanille, chocolademousse, tiramisu, pudding en overheerlijk (vegan) ijs is er in ieder geval voor ieder wat wils. Probeer de verleiding maar te weerstaan om je bakje uit te likken!